Обавештење о заштити података за Shimano апликацијеПоследње ажурирање: Јун 2024.

 
 • 1. Увод и опсег

   Ово обавештење о заштити података („обавештење“) описује активности обраде података који се односе на ваше коришћење следећих апликација, које развија и нуди Shimano Inc.

   • Апликација E-TUBE PROJECT („E-TUBE PROJECT“); и
   • Апликација E-TUBE RIDE („E-TUBE RIDE“, заједно, „апликације“).

   Осим ако није другачије наведено, ове информације се односе на обе апликације.

   Ово обавештење вас информише и о најважнијим аспектима договора закљученог између субјеката компаније Shimano одговорних за активности обраде података у вези са апликацијама.

   Лични подаци су све информације које се односе на стварна лица која су идентификована или се могу идентификовати; стварно лице које се може идентификовати је лице које се може идентификовати, посредно или непосредно, нарочито референцом на идентификатор као што је име, идентификациони број, подаци о локацији, онлајн идентификатор или један или више чинилаца специфичних за физички, физиолошки, генетски, ментални, економски и друштвени идентитет тог стварног лица („лични подаци“).

   Посебне категорије личних података су подаци који откривају расну или етичку припадност, политичке ставове, религијска или филозофска убеђења, чланство у синдикатима, генетске податке, биометријске податке, податке у здравственом стању и податке који се односе на сексуални живот и сексуалну оријентацију особе (такође, „осетљиви подаци“).

   Више информација о томе како обрађујемо личне податке потрошача у Калифорнији можете да нађете ако прочитате одељак „Додатна откривања за потрошаче у Калифорнији“ у наставку овог обавештења.

 • 2. Контролор података

   Shimano Inc. ("SIC")
   3-77 Oimatsu-cho, Sakai-ku, Sakai City
   Osaka 590-8577, Japan

   заједно са

   SHIMANO EUROPE B.V. ("SEU")
   High Tech Campus 92, 5656 AG Eindhoven,
   The Netherlands,

   SHIMANO NORTH AMERICA HOLDING, INC. ("SNAH")
   One Holland, Irvine, California 92618 U.S.A.

   and

   SHIMANO SALES CO., LTD. ("SSJ")
   1-5-15 Chikukou-Shinmachi, Nishi-ku, Sakai-shi, Osaka, 592-8331, Japan

   су лица одговорна за обраду ваших личних података из апликација E-TUBE PROJECT и E-TUBE RIDE као заједнички контролори података (SIC, SEU, SNAH и SSJ се у даљем тексту означавају као ми, наш или нас).

   За случај изузећа горенаведеног, за обраду личних података који се односе на E-TUBE PROJECT и E-TUBE RIDE у

   - Аустралији, Тајвану, Новом Зеланду, Јужној Кореји, Бразилу, Индонезији, Тајланду, Аргентини, Чилеу, Колумбији, Костарики, Гватемали, Индији, Малезији, Мексику, Панами, Филипинима, Сингапуру, Уругвају, Венецуели и Еквадору је надлежан контролор SIC,

   - у Швајцарској, Израелу, Турској, Андори, Босни и Херцеговини, Монаку и Јужноафричкој Републици SIC и SEU, а

   - у Канади SIC и SNAH.

   Ако сте из неке од овиј земаља, кад кажемо ми, наш или нас или SIC / SSJ / SNAH / SEU, мислимо на само на одговарајућу компанију или компаније задужене за одговарајућу земљу.

   Можете да се обратите сваком заједничком контролору поштом, на адресу изнад.

 • 3. Службеник за заштиту података

   Именовали смо службеника за заштиту података (СЗП) ради управљања свим стварима које се односе на заштиту података и приватност. Ако имате питања о обради личних података, обратите се нашем референту за заштиту података на privacy@shimano-eu.com.

 • 4. Информације које прикупљамо

   Наше апликације нуде бројне функције и услуге („услуге“) које захтевају или омогућују да нам доставите своје личне податке. Такође, аутоматски прикупљамо податке о вама, укључујући личне податке, кад преузмете и инсталирате апликације на уређај.

 • 4.1 Информације које нам достављате

   Кад користите апликације, имате опцију да уживате у нашим садржајима у услугама, које вам и омогућују или захтевају да нам доставите личне податке. Категорије личних података на које се ово односи зависе од апликације, и могу да укључују и ваше личне податке, како је описано у наставку.

   Ако су неке информације неопходне за пружање одређене услуге, тако ћемо их и обележити. Ако нам не доставите те информације, биће немогуће да вам пружимо захтевану услугу.

   (a) E-TUBE PROJECT
   • Корисничке информације: корисничко име (надимак), лозинка за пријављивање (шифрована), пол, датум и година рођења, место боравка (на нивоу државе/општине) и имејл адреса; и
   • Информације о бициклу: надимак, информације о деловима (назив производа, број ланчаника, серијски број, верзија фирмвера, евиденција јединице, приступна шифра назива компоненте и универзални јединствени идентификатор бежичне јединице)

   E-TUBE PROJECT нуди опцију коришћења апликације без пријављивања. Ако изаберете ту опцију, не обрађујемо податке о бициклу као информације које се односе на особу која је идентификована или може да се идентификује.

   (b) E-TUBE RIDE
   • Корисничке информације: корисничко име (надимак), лозинка за пријављивање (шифрована), пол, датум и година рођења, место боравка (на нивоу државе/општине) и имејл адреса;
   • Подаци о здравственом стању: пулс и телесна тежина (макс/просечан пулс, телесна тежина у евиденцији вожње бицикла);
   • Информације о бициклу: надимак, информације о деловима (серијски број, назив и универзални јединствени идентификатор бежичне јединице); и
   • Евиденција вожње бицикла: гео. ширина и дужина, време, надморска висина, растојање, брзина, каденца, положај ланца, просечна снага, режим асистенције, евиденција грешака, потрошња калорија на основу здравственог стања (макс/просечан пулс, телесна тежина)

   E-TUBE RIDE нуди опцију коришћења апликације без пријављивања. Ако изаберете ту опцију, не обрађујемо податке о здравственом стању или податке из евиденције вожње бицикла као информације које се односе на особу која је идентификована или може да се идентификује.

 • 4.2 Информације које аутоматски прикупљамо

   Кад користите наше апликације и услуге, аутоматски прикупљамо личне податке. Категорије личних података на које се ово односи зависе од апликације, како је описано у наставку:

   (a) E-TUBE PROJECT
   • Информације о уређају: IP адреса, јединствени ИД уређаја, (ИД инстанце, IDFV, ИД за Firebase); и
   • Информације из евиденције коришћења апликације: информације о интеракцији са апликацијом, укључујући евиденцију грешака и евиденцију опоравка од пада апликација, ознаке датума и времена и подаци о путањи кликова

   (b) E-TUBE RIDE
   • Информације о уређају: IP адреса, јединствени ИД уређаја, (ИД инстанце, IDFV, ИД за Firebase); и
   • Информације из евиденције коришћења апликације: информације о интеракцији са апликацијом, укључујући евиденцију грешака и евиденцију опоравка од пада апликација, ознаке датума и времена и подаци о путањи кликова
 • 4.3 Информације које добијамо из других извора

   Опште правило је да информације прикупљамо директно од вас. Међутим, личне податке о вама у следећим ситуацијама добијамо и из других извора:

   SHIMANO ID и друштвене мреже

   Коришћење наших апликација не захтева пријављивање ни креирање профила. То можете да урадите ако желите.

   Ако се пријавите на наше апликације својим SHIMANO ID-ом, објединићемо информације о вама које обрађујемо из више апликација да бисмо поједноставили регистрацију на наше услуге.

   Можете да се региструјете на SHIMANO ID имејл адресом или преко постојећих налога на друштвеним мрежама, као што су Facebook, Apple ID и Google.

   Ако одлучите да се региструјете на SHIMANO ID користећи налог са неке друштвене мреже, обрађиваћемо податке са вашег корисничког налога на тој друштвеној мрежи. Ове информације се разликују зависно од подешавања малога на друштвеној мрежи и могу да се састоје од назива налога, локације, пола, старости, имејл адресе и сл.

 • 4.4 Обезличени подаци

   Можемо да обезличимо личне податке, тако да не могу да се користе за идентификацију, и више се не сматрају личним подацима. Чувамо и користимо ове податке само у обезобличеном облику и нећемо покушавати да их поново идентификујемо.

 • 4.5 Колачићи и други алати за праћење

   Наше апликације користе колачиће и друге механизме праћења за прикупљање информација.

   Колачићи су мали текстуални фајлови који се чувају на вашем уређају и имају бројне сврхе. Можете да управљате колачићима на уређају и да их бришете из одговарајућих подешавања уређаја.

   (a)

   Наше апликације користе неопходне колачиће. Неопходни колачићи су од суштинског значаја за рад и коришћење апликација. Без њих, не бисмо могли да вам добављамо наше апликације и услуге. Зато морате да их прихватите.

   (b)

   Користимо алате за праћење за прикупљање информација о понашању корисника и интеракцијама са апликацијама и услугама, тј. о томе које функције се најчешће користе. Обрада личних података прикупљених преко тих алата заснива се на сагласности корисника. Увек можете да повучете сагласност, и то ће важити за убудуће. Погледајте одељак 9 у наставку за више информација о коришћењу својих права.

   Наше апликације користе следеће колачиће:

   Назив Трајање Намена Тип
   apiDomain_<apiKey> 15 година API дељеног домена позива све сајтове у групи којој треба да буде послат. Спољни
   _gig_llu 15 година Последње корисничко име добављача пријављивања коришћено на екрану пријављивања„ Добро дошли поново“. Интерни
   _gig_llp 15 година Последње име добављача пријављивања коришћено на екрану пријављивања„ Добро дошли поново“. Интерни
   _gig_lt / glt_<api> заувек Токен за проверу идентитета током пријављивања. Интерни
   gig_hasGmid 15 година Интерни колачић за Web SDK Спољни
   hasGmid 13 месеци Интерни колачић за Web SDK Спољни
   gst 30 мин. Карта за сервер за 2. фазу пријаве. Интерни
   ucid 13 месеци Јединствени идентификатор рачунара коришћен за генерисање извештаја, који користи Web SDK за преузимање сачуваног одговора. Спољни
   glnk -1 дан (застарује колачић) Карта за 2. фазу пријаве. Спољни
   gmid 10+ година Кориснички колачић. Спољни
   GSLM_<siteID> NA Чаробни колачић сесије. Спољни
   gig3pc 48 сати Памти да ли су спољни колачићи блокирани, да се не би проверавало сваки пут. Интерни
   gig3pctest 1 сек. Привремени колачић који проверава да ли су спољни колачићи блокирани. Интерни
   gig_debug 2 сек. Активира кориснички интерфејс за уклањање грешака. Интерни
   _gig_dbgConsole_log 3 сек. Активира евидентирање за уклањање грешака. Интерни
   _gig_APIProxy_enabled трајно Наводи да ли се APIProxy користи или не. Интерни
   gac_<APIKey> трајно Активира пријаву на систем коју започиње сервер. Интерни
   gltexp_<APIKey> динамички Истек токена за пријављивање1. Интерни
   _gig_<ID>_cb 10 година Захтев функцији слушања за узвраћање позива. Интерни
   ua_<APIKey> 24 часа COPPA (малолетни). Интерни
   _gig_ssoToken динамички SSO токен. Спољни
   __gigAPIAdapterSettings_<APIKey>_<build> трајно Подешавања WebSDK. Интерни
   gmid трајно Кориснички колачић. Спољни
   ucid трајно Јединствени идентификатор рачунара, за сврхе извештавања о јединственим корисницима. Спољни
   _gig_ssoToken_<APIKey> динамички SSO токен који генерише API. Спољни
   _gig_gmidt 30 мин. Кориснички колачић. Спољни
   gig_canary 1 година
   (активан само ~3 дана)
   Показује да ли клијент користи канаринац верзију WebSDK-а. Интерни
   gig_canary_ver 1 година
   (активан само ~3 дана)
   Назив канаринац верзије WebSDK канаринца. Интерни

   Апликације тренутно не одговарају на „не прати“ сигнале које шаљу интернет прегледачи.

 • 5. Сврхе и законски основ

   Обрађујемо ваше личне податке само у наведене, изричите и легитимне сврхе и под условом да имамо законски основ да то радимо. Ваши лични подаци неће бити обрађивани осим у сврхе у које су прикупљени, осим ако нова сврха није компатибилна са почетном или ако нам дате сагласност за то.

   У листи испод смо направили сажетак сврха у које обрађујемо ваше личне податке и законски основ којим правдамо обраду:

   • Идентификација корисника (важи за све апликације):

    Користимо личне податке за потврду идентитета при регистрацији и пријави на наше апликације.

    Обрада личних података у ове сврхе је неопходна ради извршавања уговора о коришћењу апликација склопљеног са вама, погледајте чл. 6 (1)(b) Општи прописи о заштити података (GDPR).

   • Коришћење апликација (за сваку од апликација, погледајте одговарајуће информације у наставку):

   • (a) E-TUBE PROJECT

    E-TUBE PROJECT нуди опцију коришћења апликације без пријављивања. Ако користите апликацију пријављени, апликација ради на основу креираног корисничког профила. Користимо ваше личне податке ради управљања информацијама о бициклу повезаних са вашим корисничким налогом. Циљ нам је да вам понудимо доживљај без застоја омогућавањем да приступите својим подацима са сваког места и са ма ког уређаја. Обраду личних података заснивамо на наведеним сврхама испуњавања уговора чија сте уговорна страна, погледајте Чл. 6 (1)(b) GDPR.

    При конфигурисању корисничког профила, можете да по жељи пошаљете више информација него што је апсолутно неопходно за пружање услуга. Пружање опционих информација за попуњавање профила доноси прилагођенији доживљај при коришћењу апликација.

    Уздамо се у вашу сагласност за обраду ма којих личних података које сте нам дали својевољно, погледајте Чл. 6 (1)(a) GDPR. Ако повучете сагласност, нпр. ажурирањем корисничког профила, престаћемо са обрадом ваших личних података у ту сврху.

    (b) E-TUBE RIDE

    E-TUBE RIDE нуди опцију коришћења апликације без пријављивања. Ако користите апликацију пријављени, апликација ради на основу креираног корисничког профила. Користимо ваше личне податке ради управљања информацијама о бициклу и евиденцијом вожњи повезаних са вашим корисничким налогом. Циљ нам је да вам понудимо доживљај без застоја омогућавањем да приступите својим подацима са сваког места и са ма ког уређаја. Обраду личних података заснивамо на наведеним сврхама испуњавања уговора чија сте уговорна страна, погледајте Чл. 6 (1)(b) GDPR.

    При конфигурисању корисничког профила, можете да по жељи пошаљете више информација него што је апсолутно неопходно за пружање услуга. Ово укључује податке о здравственом стању (пулс и телесна тежина). Пружање опционих информација за попуњавање профила доноси прилагођенији доживљај при коришћењу апликација.

    Уздамо се у вашу сагласност за обраду ма којих личних података које сте нам дали својевољно, погледајте Чл. 6 (1)(a) GDPR. Ако повучете сагласност, нпр. ажурирањем корисничког профила, престаћемо са обрадом ваших личних података у ту сврху.

   • Комуникација са вама (важи за све апликације):

    Користимо ваше личне податке да бисмо вас контактирали (i) ради пружања информација о апликацијама и њиховим функцијама у сврху пружања услуга, (ii) ради слања информација о сличним производима и/или услугама, (iii) ако то захтевате или ако дате сагласност за то (нпр. ради добијања повратних информација у циљу побољшања производа и услуга и/или у маркетиншке сврхе).

    Обраду ваших личних података заснивамо на вашој сагласности, и на испуњавању уговора чија сте уговорна страна, као и нашим легитимним интересима пружања корисничке подршке и пружања информација о производу и/или услугама, погледајте Чл. 6 (1)(a), (b) и (f) GDPR.

   • Развој производа (важи за све апликације):

    Обрађујемо ваше личне податке у циљу побољшања квалитета, тј. ради откривања и анализе проблема у нашим производима, ради предвидивог одржавања и израчунавања времена неопходне замене производа, ради увођења нових производа и испитивања њихове компатибилности, итд.

    Обраду ваших личних података заснивамо нашим легитимним интересима побољшања наших производа и услуга, истраживања при развоју производа и пословног раста, погледајте Чл. 6 (1)(f) GDPR.

   • Мерење корисничке интеракције и анализа коришћења апликације (важи за све апликације):

    Увек анализирамо учинак садржаја наших апликација и услуга да бисмо разумели како корисници остварују интеракцију са њима и уводили побољшања спрам тих сазнања.

    Уздамо се у вашу сагласност за обраду ваших личних података у те сврхе, погледајте Чл. 6 (1)(a) GDPR. Ако повучете сагласност, престаћемо са обрадом ваших личних података у ту сврху.

   • Откривање и избегавање злоупотребе апликација (важи за све апликације):

    Анализирамо техничке податке прикупљене преко апликација да бисмо открили и избегли њихову злоупотребу, на пример, кршењем услова коришћења услуге или уговора о лиценцирању софтвера.

    Заснивамо обраду ваших личних података на извршавању уговора чија сте уговорна страна, као и на нашим легитимним интересима да гонимо сваку злоупотребу веб-апликације која би могла да утиче на компанију Shimano и да повуче законске последице, погледајте Чл. 6 (1)(b) и (f) GDPR.

   Ако сврхе наведене изнад захтевају или укључују обраду осетљивих података, тражићемо вашу изричиту сагласност, сходно закону. Погледајте Чл. 9 (2)(a) GDPR.

 • 6. Примаоци личних података

   Делимо ваше личне податке са следећим примаоцима:

   • Друге компаније групе и дистрибутери. Обзиром на међународну природу нашег пословања, наше компаније блиско сарађују. У те сврхе делимо податке, укључујући личне податке, унутар групе. То значи да се ваши лични подаци деле са другим компанијама и дистрибутерима само до потребне мере, односно, ради испуњења права лица на које се подаци односе или ради одговора на ваше упите. Можете да нађете листу свих компанија и дистрибутера групе са којим делимо ваше личне податке у прилогу.
   • Добављачи услуга који делају у наше име. Користимо добављаче услуга ради помоћи у свакодневном пословању, нпр. ИТ подршку и службе одржавања, добављаче веб-сервера. Сви добављали услуга су законски и уговорно обавезни да се придржавају важећих одредби о заштити података. Наши добављачи услуга су:
    • Amazon Web Services Inc., 410 Terry Avenue North, Seattle, WA 98109-5210, USA (добављач услуга облака у својству подобрађивача) („AWS“); и
    • SAP, Dietmar-Hopp-Allee 16, 69190 Walldorf, Germany (обрађивач података, пружалац услуга управљања идентитетом и лице задужено за односе са корисницима)
   • Другим корисницима апликације, ако сте нам за то дали сагласност.

   Пренос ваших личних података примаоцима у другим земљама, ван европског економског простора („EEA“) подлеже одредбама наведеним у одељку 7 у наставку („међународни пренос података“).

 • 7. Међународни пренос података

   Сви подаци прикупљени преко апликација се чувају централизовано у Европској унији (EU) на серверима AWS. Као (заједнички) контролор података, SIC има приступ тој бази података. Сходно томе, ваши лични подаци се преносе и/или откривају примаоцима у Јапану, ван EEA, које је Европска комисија препознала у својој одлуци о адекватности (Одлука Комисије о имплементацији 2019/419 од 23. јануара 2019) као лице које обезбеђује одговарајући ниво заштите података. AWS се налази у САД. Пренос података AWS-у заснива се на ЕУ-САД оквиру заштите података, који представља одлуку о прикладности комисије ЕУ којом се утврђује да САД пружају задовољавајући ниво заштите података. Поред тога, закључене су и стандардне уговорне одредбе за пренос личних података обрађивачима у другим земљама. Можете да затражите копију одредби од службеника за обраду података. За више података о међународном преносу података у вези са апликацијама и адекватним заштитним мерама које се користе у те сврхе, можете да контактирате нашег референта за заштиту података.

 • 8. Периоди чувања

   е обрађујемо ваше личне податке дуже него што је потребно за сврхе у које су оригинално прикупљени.

   Сходно законском року чувања, избрисаћемо ваше личне податке:

   • у случају неактивности корисничког профила у периоду од 5 година; и/или
   • ако избришете кориснички профил
 • 9. Ваша права

   По важећем закону о заштити података имате одређена права која се тичу нашег обрађивања ваших личних података:

   • Право на приступ личним подацима;
   • Право на исправку погрешних или непотпуних личних података;
   • Право на брисање личних података;
   • Право на ограничење обраде;
   • Право на преносивост података, кад се обрада ваших личних података заснива на вашој сагласности или на уговору, а обрада се обавља аутоматски;
   • Право на повлачење сагласности са важењем за убудуће
   • Право на улагање жалбе надзорном телу; и
   • Право на ограничавање обраде ваших личних података на основу ситуације у којој се налазите, и право на ограничавање обраде ваших личних података у сврхе директног маркетинга.

   Становници САД могу и да нам се обраде ради улагања жалбе на ма коју одлуку коју донесемо у вези са вашим захтевом за коришћење права. Да бисте се жалили на одлуку, контактирајте нас користећи податке наведене изнад.

 • 10. Уговор о заједничкој контроли

   SIC, SSJ, SNAH и SEU заједнички одређују начин и сврху обраде ваших личних података у вези са апликацијама, како је описано у одељку 2 изнад. Последично, како налаже закон, SIC, SSJ, SNAH и SEU су склопили заједнички договор о личним подацима корисника у EEA сходно Чл. 26 GDPR. SIC, SSJ, SNAH и SEU међусобно сарађују да би се придржавали својих обавеза о заштити података, ради поштовања ваших права и обраде ваших захтева, као и одговора на све ваше упите.

   SEU је предвиђена тачка контакта за кориснике апликације који желе да искористе своја права по одељку 9 изнад. Ако желите да то урадите, или ако имате питања о овоме, контактирајте SEU телефоном на +31-40-2612222 или имејлом на privacy@shimano-eu.com. Поред тога, ако сте у ЕУ, поред предвиђене тачке контакта можете и да контактирате SIC, SNAH и SSJ да бисте користили своја права.

 • 11. Безбедност података

   Имплементирали смо стандардне праксе у бранши, и интерно и са нашим добављачима услуга, да бисмо очували безбедност ваших личних података зависно од њихове осетљивости, и да бисмо спречили откривање таквих личних података које није дозвољено по овом обавештењу.

 • 12. Линкови и веб-сајтови других лица

   Наше услуге нуде могућност да приступате садржајима других лица, као што су веб-сајтови, апликације и онлајн услуге. Имајте у виду да нисмо одговорни за активности обраде података тих лица. Предлажемо да прочитате обавештења о заштити података свих спољних веб-сајтова, апликација и онлајн услуга са којима се повезујете.

 • 13. Деца

   Не обрађујемо личне податке особа млађих од 16 година без сагласности родитеља или старатеља ако знамо узраст те особе. Ако сте ви родитељ или старатељ детета и сматрате да смо му обрадили личне податке, обратите се нашем СЗП користећи контакт податке из одељка 3.

 • 14. Разно

   Ово обавештење може да се повремено ревидира ради одржавања и усаглашавања са важећим одредбама. Обавестићемо вас о свим ажурирањима на одговарајући начин, нпр. имејлом или поруком у апликацијама. Датум последњег ажурирања видљив је при врху овог обавештења.

   Додатак

   Андора

    SHIMANO IBERIA, S.L.

    Avenida Doctor Severo Ochoa 34, 28100 Alcobendas, Madrid, Spain

    Телефон: +34 91 902 25 86

    Имејл: info.iberia@shimano-eu.com

   Аргентина

    SHIMANO ARGENTINA SAU

    ESTADOS UNIDOS 20 PISO 5 CABA, C1101AAB Argentina

    ТЕЛ: 0800-345-2423

   Аустралија

    SHIMANO AUSTRALIA CYCLING PTY. LTD. 2 Wurrook Circuit, Caringbah, NSW, 2229, AustraliaTel.: +61-2-9526-7799

    Факс: +61-2-9526-7622

    Web:https://bike.shimano.com/en-AU/home.html

   Аустрија

    Thalinger Lange GmbH
    Schubertstraße 12
    A-4600 Wels, Austria
    Tel.: +43 7242 497 - 0
    Факс: +43 7242 497 - 248
    Имејл: mail@thalinger-lange.com
    Web: www.thalinger-lange.com

   Белгија

    Shimano Belgium N.V.
    Zandvoortstraat 21, 2800 Mechelen, Belgium
    Телефон: +32-15-209480 / Факс: +32-15-209410

   Босна и Херцеговина

    SBM-EUROTRADE TRGOVINA DOO

    Istocna Obilaznica 4, 37000 Krusevac

    Телефон: +381 37 310 1669

    Имејл: info@sbm-eurotrade.com

   Бразил

    Shimano Latin America

    Alameda Santos, 415 – 6º andar – Cj 61

    Cerqueira César, São Paulo - SP, 01419-000

    Бразил

    Имејл: contato@shimano.com.br

   Бугарска

    BG-Eurotrade Ltd.
    Iztochna Tangenta Str., Nr. 102
    District Slatina, 1592 Sofia
    Bulgaria
    Телефон: (+3592) 418 3615
    Факс:(+3592) 4167690

   Канада

    SHIMANO CANADA LTD.427 Pido Road Peterborough, Ontario K9J 6X7 CanadaTel.: +1-705-745-3232

    Факс: +1-705-745-1949

   Чиле

    Andes Industrial Ltda

    Santa Elena #1511 – Santiago

    Santiago, 8360349

    Телефон: (+56) 2 2650-3100

   Колумбија

    HA Bicicletas S.A

    Calle 14 Nº 52 A - 187

    Medellin, 050023

    Телефон: (+57) 4 285-5040

    Имејл: servicioalcliente@habicicletas.com

   Костарика

    Ciclo San Nicolas S.A.

    Av. 10 entre calles 4 y 6 o de la Bomba la Castellana

    125 mts Este - San José, 10103

    Телефон: (+506) 2521-6090

    Имејл: info@ciclosannicolas.com

   Хрватска

    CS-Eurotrade d.o.o.
    CKZ 135
    8270 Krsko
    Slovenia
    Телефон: 386-7-4902500
    Факс: 386-7-4902549

   Кипар

    Eurotrade Ltd.
    Ag. Vassilios
    26504 Patras
    Greece
    Телефон: +30 2610 911 4 50
    Имејл: info@eurotrade.com.gr
    URL: www.bikesworld.gr

   Чешка Република

    Paul Lange Ostrava s.r.o.
    Sabinova 2
    CZ-72100 Ostrava-Svinov, Czech Republic
    Tel.: +420 596 634 608
    Факс: +420 596 780-995
    Имејл: info@paul-lange.cz
    Web: www.paul-lange.cz

   Данска

    Shimano Nordic Denmark
    Forbindelsesvej 4
    2100 København Ø
    Denmark
    Телефон: +4569911660
    Имејл: infodk@shimano-eu.com
    URL: www.shimano-nordic.dk

   Еквадор

    Águila Importaciones S.A.

    Panamericana Norte y Luis H. Gordillo

    Atuntaqui, 100214

    (+593) 6 2530066 / +593 6 2530085

    (+593) 997291777

    aguilaimportaciones@gmail.com

    URL: aguilaimportaciones.com/

   Естонија

    Shimano Polska Sp. z.o.o.
    Ul. Gutenberga 9
    62-023 Żerniki
    Poland
    Телефон:+48 61-62 52 100 / 106
    E-mail: infopoland@shimano-eu.com
    URL: www.shimano-polska.com

   Финска

    Shimano Nordic OY
    Teknobulevardi 3-5, 01530 Vantaa, Finland
    Телефон: +35-8201-550800 / Факс: +35-8201-55080

   Француска

    Shimano France S.A.S.
    Zone Actiparc, 777 Rue Commios, 62223 St.-Laurent-Blangy Cedex, France
    Телефон: +33-321-732525

   Немачка

    Paul Lange & Co. OHG
    Hofener Straße 114
    D-70372 Stuttgart
    Germany
    Tel.: +49 711 2588 - 02
    Факс: +49 711 2588 - 305
    Имејл: info@paul-lange.de
    Web: www.paul-lange.de

   Грчка

    Eurotrade Ltd.
    Ag. Vassilios
    26504 Patras
    Greece
    Телефон: +30 2610 911 450
    Имејл: info@eurotrade.com.gr
    URL: www.bikesworld.gr

   Гватемала

    Bicimania

    Calzada la paz 18-40 zona 5 ofibodegas centro 5

    bodega 123 Bicimania .

    Телефон: (+502) 23367763

   Мађарска

    Paul Lange Hungary Kft.
    Központi út 28-32
    H-1211 Budapest, Hungary
    Tel.: +36 (1) 445-0371
    Факс: +36 (1) 445-0676
    Имејл: info@paul-lange.hu
    Web: www.paul-lange.hu

   Исланд

    Shimano Nordic AB
    Edsbrogatan 1F
    752 28 Uppsala
    Sweden
    Телефон: +46-18-56-16-00
    Факс: +46-18-50-03-95
    Имејл: infose@shimano-eu.com
    URL: www.shimano-nordic.com

   Индија

    Shimano South Asia Pvt. Ltd.

    No. 19, Kumarakrupa Road, Bangalore, Bangalore, Karnataka, India, 560001

    Телефон: +91-80-4125-3331

    E-mail: sales@ssa.shimano.com.sg

   Индонезија

    PT. Rodalink Indo Tama

    Jl. Jawa No. 393, Desa Wadungasih, Kec. Buduran, Kab. Sidoarjo, Jawa Timur, Indonesia

    Телефон: +62 31 8963951

    Имејл: shimano.cvr@prolind-group.com

   Ирска

    Madison

    Roebuck Way, Knowlhill, Milton Keynes, Buckinghamshire, MK5 8HL, United Kingdom Телефон: +44 (0)1908 326032

    Faks: 0800 1300 599

    URL: www.madison.co.uk

   Израел

    DAA SPORT & TECHNOLOGY LTD

    Ci’im Industrial Park, Building D7, Poleg Industrial Area, Netanya 4250501, Israel

    Phone:+972-(0)9-865-6960

    Имејл: info@daa.co.il

   Италија

    Shimano Italy Bicycle Components SRL.
    Strada Statale del Sempione 197, 20016 Pero - Milano (IT), Italy
    Телефон: +39 02 38592097 / Факс: +39-0331-936955

   Јапан

    シマノセールス株式会社(大阪府堺市)
    〒592-8331 堺市西区築港新町1-5-15
    (代表) Телефон: 072-243-2820 / Факс: 072-243-2830

   Летонија

    Shimano Polska Sp. z o.o.
    Ul. Gutenberga 9
    62-023 Żerniki
    Poland
    Телефон: +48 61-62 52 100 / 106
    Имејл: infopoland@shimano-eu.com
    URL: www.shimano-polska.com

   Литванија

    Shimano Polska Sp. z o.o.
    Ul. Gutenberga 9
    62-023 Żerniki
    Poland
    Телефон: +48 61-62 52 100 / 106

    Имејл: infopoland@shimano-eu.com
    URL: www.shimano-polska.com

   Луксембург

    Shimano Belgium N.V.
    Zandvoortstraat 21, 2800 Mechelen, Belgium
    Телефон: +32-15-209480 / Факс: +32-15-209410

   Малезија

    Bike Science Sdn Bhd

    No. 29 & 31, Jalan TPP 5/17,Taman Perindustrian Puchong,section 5, 47100 Puchong,Selangor, Malaysia.

    Телефон: +603-8061-0222

    Faks: +603-8062-4855

    E-mail: lerun@lerun.com.my

   Малта

    Shimano Italy Bicycle component SRL
    Strada Statale del Sempione 197, 20016 Pero - Milano (IT), Italy
    Телефон: +39 02 38592097
    Факс: +39 0331 936955
    Имејл: bikeinfo.shimanoitaly@shimano-eu.com

   Мексико

    Shimano Latin America

    Alameda Santos, 415 – 6º andar – Cj 61

    Cerqueira César, São Paulo - SP, 01419-000

    Бразил

    Имејл: contato@shimano.com.br

   Монако

    SHIMANO FRANCE S.A.S.

    Zone Actiparc, 777 Rue Commios, 62223 St.-Laurent-Blangy Cedex, France

    Телефон: +33 (0)321 732525

    Имејл: contact-france@shimano-eu.com

   Холандија

    Shimano Benelux B.V.
    Industrieweg 24, 8071 CT Nunspeet, the Netherlands
    Телефон: +31 341 272 222/ Факс: +31-341-272291

   Нови Зеланд

    SHIMANO NEW ZEALAND LIMITED79 Apollo Drive, Albany, North Shore City 0632 Auckland, New ZealandTel.: +64-9-478-1969

    Факс: +64-9-479-6288

    :

    Web:https://bike.shimano.com/en-NZ/home.html

   Норвешка

    Shimano Nordic AS
    Vakåsveien 7, 1395 Hvalstad, Norway
    Телефон: +47-66-77-80-10 / Факс: +47-66-77-80-11

   Панама

    Comercial Rali, S.A.

    Av. Balvoa, Edficio Sky Business, Planta Baja

    Republica de Panamá, 080807

    Телефон: (+507) 223-8054

    Имејл: info@ralistoreonline.com

   Филипини

    Neo Zigma Cycle Corporation

    39 Kapiligan Street, Brgy. Dona Imelda, Quezon City, Philippines

    Имејл: inquiry@zigma-sales.com

   Пољска

    Shimano Polska Sp. z o.o
    Ul. Jana Gutenberga, 62-023 Żerniki, Poland
    Телефон: +48-61-62-52-100

   Португалија

    Sociedade Comercial do Vouga Lda.
    Rua da Fonte Nova, 1840 Variante Recardães Barrô 1840

    3750-720 Recardães

    Portugal
    Телефон: +351 234 601500
    Факс: +351 234 601159
    Имејл: geral@scvouga.pt

   Румунија

    ROM-Eurotrade S.R.L
    Bucharest west Industrial park
    Equest logistic Center
    Strada DE 287/1, Building E2, Unit A1-A2
    077096, Judetul Ilfov
    Romania
    Телефон: +40.21.350.5624
    Факс: +40.21.350.5457
    Имејл: info@rom-eurotrade.ro

   Сингапур

    SHIMANO (SINGAPORE) PTE. LTD.

    11 Bulim Walk, Singapore 648105

    Телефон: +65-6265-4777

    Faks: +65-6265-1575

    E-mail: sales@shimano.com.sg

   Словачка

    Paul Lange Oslany s.r.o.
    Mierová 854/37
    SK-97247 Oslany, Slovakia
    Tel.: +421 465 492 344
    Факс: +421 465 491 056
    Имејл: office@paul-lange-oslany.sk
    Web: www.paul-lange.sk

   Словенија

    CS-Eurotrade d.o.o.
    CKZ 135
    8270 Krsko
    Slovenia
    Телефон: 386-7-4902500
    Факс: 386-7-4902549
    Имејл: info@cs-eurotrade.com

   Јужноафричка Република

    COOLHEAT CYCLE AGENCIES (PTY) LTD.

    57 Lake Road Longmeadow Business, Estate North extension no.7 Edenvale, 1609, P.O.Box 2984, Edenvale, 1610

    Телефон: +27 (0) 11 608 2003

   Јужна Кореја

    NANUX NETWORKS INC.

    33-4, Tekeunobaelli-ro, Jillye-myeo

    50875 Gimhae-si,Gyeongsangnam-d

    South Korea

    Имејл: mhkim@nanux.net

   Шпанија

    SHIMANO IBERIA, S.L.

    Avenida Doctor Severo Ochoa 34, 28100 Alcobendas, Madrid, Spain

    Tel: +34 91 902 25 86

   Шведска

    Shimano Nordic AB
    Edsbrogatan 1F, 75228 Uppsala, Sweden
    Телефон: +46-18-56-16-00 / Факс: +46-18-50-03-95

   Швајцарска

    FUCHS-MOVESA AGHübelacherstrasse 7, CH-5242 Lupfig, SwitzerlandTel.: +41 56 464 46 46

    Имејл: info@fuchs-movesa.ch

    Web:http://www.fuchs-movesa.ch/

   Тајван

    SHIMANO (TAIWAN) CO.,LTD.

    4F-3, Grand Asia Plaza, 138 Zhongming S.Road, Taichung, 40361 Taiwan

    Телефон: +886-4-2319-5318 / Факс: +886-4-2319-4020

     

    Sunstar Taiwan Ent. Co., LTD

    39-1, 37th Road, Taichung Industrial Park, Taichung, Taiwan

    Телефон: +886-4-2359-6199

   Тајланд

    Hah Hong Co., Ltd

    1 Yukol 2 Rd, Wat Thepsirin, Pom Prap Sattru Phai, Bangkok 10100

    Имејл: sales@hahhong.com

   Турска

    SHIMANO BISIKLET PARCA VE EKIPMANLARI SATIS SERVIS TICARET ANONIM SIRKETI

    Şair Eşref Bulv. ĺsmet Kaptan Mah. Osman Şahin ĺş Mrk. No:4 K:7 D.:71, Çankaya - Konak / Izmir, Turkey 35210

    Телефон: +90 232 402 93 93

    Faks: +90 232 484 07 40

    Имејл: infosbtk@shimano-eu.com

   Уједињено Краљевство

    Madison
    Roebuck Way, Knowlhill, Milton Keynes, Buckinghamshire, MK5 8HL, United Kingdom
    Телефон: +44 (0)1908 326000
    Факс: 0800 1300 599
    URL: www.madison.co.uk

   Сједињене Америчке Државе

    Shimano North America Bicycle, Inc.

    One Holland, Irvine, California 92618 U.S.A.
    Телефон: +1-949-951-5003 / Факс: +1-949-768-0920

   Уругвај

    Villa Agreste SA

    Juan Benito Blanco 975

    Montevideo - 11113

    Телефон: +598 27091549

    Имејл: montevideo@global-cycle.com

   Венецуела

    Invebica C.A.

    Av.64 N° L-8 (Zona Industrial Castillito)

    San Diego - Carabobo

    Venezuela

    Телефон: +58-2418716105

    Имејл: ventas@kamikaze.com.ve


   Додатна откривања за потрошаче у Калифорнији

   Ова откривања описују како прикупљамо, користимо, обрађујемо и откривамо личне податке потрошача у Калифорнији у контексту наших апликација и услуга (како је дефинисано изнад), као и права које имате по калифорнијским законима. Ова откривања су допуна обавештења о заштити података информацијама које захтева закон државе Калифорније.

   Лични подаци које прикупљамо

   Закон државе Калифорније налаже да опишемо личне податке које прикупљамо од потрошача из Калифорније, укључујући и идентификовање конкретних категорија података. Прикупљамо личне податке директно од потрошача, аутоматски ако потрошачи користе наше апликације и услуге, као и са других извора (као што су друштвене мреже ако користите налог са друштвених мрежа да бисте се регистровали на SHIMANO ID). Како је детаљније описано у одељку „Информације које прикупљамо“ овог обавештења, прикупили смо следеће категорије личних података у контексту сваке апликације током претходних 12 месеци:

   • E-TUBE PROJECT
    • Идентификатори (тј. корисничко име и лозинка за пријављивање, кућна адреса, имејл адреса, IP адреса, јединствени ID уређаја (нпр. ИД инстанце, IDFV, ИД за Firebase))
    • Демографски подаци (пол, рођендан)
    • Комерцијалне информације (нпр. информације о бициклу, као што су надимак, информације о деловима (назив производа, број ланчаника, серијски број, верзија фирмвера, евиденција јединице, приступна шифра назива компоненте и универзални јединствени идентификатор бежичне јединице))
    • Активност на интернету (тј. информације из евиденције коришћења апликације (евиденција грешака и евиденција опоравка од пада апликација, ознаке датума и времена, подаци о путањи кликова))
    • Осетљиви подаци (тј. подаци о тачној геолокацији)
   • E-TUBE RIDE
    • Идентификатори (тј. корисничко име и лозинка за пријављивање, кућна адреса, имејл адреса, IP адреса, јединствени ID уређаја (нпр. ИД инстанце, IDFV))
    • Демографски подаци (пол, рођендан)
    • Комерцијалне информације (нпр. информације о бициклу, као што су надимак, информације о деловима (серијски број, назив и универзални јединствени идентификатор бежичне јединице))
    • Биометријски подаци (тј. информације из евиденције вожње бицикла, као што је каденца)
    • Активност на интернету (тј. евиденције вожње бицикла (време, пређени пут, брзина, положај ланца на ланчаницима, режим асистенције, евиденција грешака) информације из евиденције коришћења апликације (евиденција грешака и евиденција опоравка од пада апликација, ознаке датума и времена, подаци о путањи кликова))
    • Осетљиви подаци (тј. подаци о здравственом стању, нпр. пулс и тежина, прецизна геолокација)

   За информације о нашим пословним и комерцијалним сврхама за прикупљање и евентуално дељење ваших личних података, погледајте одељак „Сврхе и законски основ“ обавештења изнад.

   Како откривамо личне податке

   Можемо да откријемо ваше личне податке другим лицима како је описано у одељку „Примаоци личних података“ у обавештењу изнад. Не „продајемо“ и не „делимо“ личне податке сходно дефиницијама тих појмова у калифорнијском закону. Закон државе Калифорније захтева и да вам доставимо информације о одређеним откривањима личних података другим лицима, тамо где се откривања врше у „пословне сврхе“, нпр. откривања добављачима услуга. У пословне сврхе откривамо следеће врсте личних података:

   Категорија личних података Прималац
   Идентификатори

   Друге компаније и дистрибутери групе

   Добављачи услуга ИТ подршке и одржавања

   Добављачи веб-сервера

   Подаци о здравственом стању

   Друге компаније и дистрибутери групе

   Добављачи услуга ИТ подршке и одржавања

   Демографски подаци

   Друге компаније и дистрибутери групе

   Добављачи услуга ИТ подршке и одржавања

   Добављачи веб-сервера

   Комерцијални подаци

   Друге компаније и дистрибутери групе

   Добављачи услуга ИТ подршке и одржавања

   Биометријски подаци

   Друге компаније и дистрибутери групе

   Добављачи услуга ИТ подршке и одржавања

   Активност на интернету

   Друге компаније и дистрибутери групе

   Добављачи услуга ИТ подршке и одржавања

   Подаци о локацији

   Друге компаније и дистрибутери групе

   Добављачи услуга ИТ подршке и одржавања


   Права за Калифорнију

   Закон државе Калифорније гарантује нека права потрошачима у Калифорнији. То укључује право на:

   • Приступање одређеним деловима личних података („право на приступ“)
   • Знање како обрађујемо и делимо личне податке („право на знање“)
   • Исправку нетачних и непотпуних личних података („право на исправку“)
   • Захтевање брисања личних података које смо прикупили од вас („право на захтевање брисања“)
   • Повлачење сагласности на „продају“ и „дељење“ личних података, сходно дефиницијама калифорнијског закона
   • Ограничење одређених употреба и откривања личних података који се по калифорнијском закону сматрају осетљивим личним информацијама
   • Није дозвољено ускраћивање робе и услуга због коришћења ових права

   Да бисте искористили правно на приступ, право на знање, право на исправку или право на захтевање брисања, обратите нам се на privacy@shimano-eu.com или на +1-800-423-2420. Само ви или лице које опуномоћите може да поднесе захтев који се односи на ваше личне податке. Захтев за коришћење ма ког од ових права мора (1) да наведе довољно информација које нам дозвољавају да у разумној мери потврдимо да сте ви особа чије личне податке смо прикупили (или овлашћени представник те особе); и (2) да опишете свој захтев са довољно детаља који ће омогућити да разумемо, проценимо и одговоримо на захтев. Проверићемо вам идентитет слањем имејла на имејл адресу коју сте регистровали и потврдом одговора са те имејл адресе. У неким случајевима можда буде потребно још информација. Не можемо да реагујемо на захтев, нити да вам доставимо тражене информације ако не можемо да вам потврдимо идентитет (нити да потврдимо право овлашћеног агента да вас заступа). Овлашћени агенти који желе да користе права у име потрошача из Калифорније треба да шаљу захтеве на privacy@shimano-eu.com уз копију потписаног овлашћења потрошача, којим се лице које нас контактира именује за агента. Ако немате SHIMANO, налог, можете да нам се обратите на privacy@shimano-eu.com ако имате питања или недоумице, али можда нећемо моћи да реагујемо на ваш захтев за коришћење права по закону државе Калифорније, укључујући право на знање и право на брисање ваших личних података. Пошто од особа без налога прикупљамо ограничен број података, не можемо да верификујемо захтеве лица која немају налог сходно стандардима које захтева закон државе Калифорније.

   Додатно, по одељку 1798.83 грађанског законика државе Калифорније, становници Калифорније имају право да писменим путем од предузећа са којима имају пословни однос затраже, (а) листу категорија личних података које је предузеће открило другим лицима током претходне календарске године у сврхе директног маркетинга, и (б) имена и називе тих других лица. Да бисте искористили ово право, обратите нам се на privacy@shimano-eu.com.

   Обратите нам се

   Ако имате питања о обради личних података, обратите нам се на privacy@shimano-eu.com.